Тиждень психології

2019-04-26

/Files/images/1111.jpg

Тиждень психології зайняв своє місце серед інших предметних тижнів, оскільки з психологією пов’язаний увесь навчальний процес. А. Макаренко писав: «Педагогіка – це майстерня, а психологія – інструмент, яким там працюють».

Тиждень психології у школі був запланований та проведений з 22 по 26 квітня, оскільки Всеукраїнський день психолога святкують 23 квітня.

Предметний тиждень із психології проводився з метою реалізації психологічного супроводу, розширення і поглиблення знань учнів з психології, розвитку в них інтересу до цієї науки, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу школярів, створення позитивного емоційного настрою.

Психологія – надзвичайна наука. Це наука про людську душу. Вона допомагає людині пізнавати себе, вирішувати проблеми, навчатися керувати своєю поведінкою, долати труднощі й радіти кожній хвилині життя. Психологія формувалась упродовж століть і бурхливо розвивається в сучасних умовах. Таку роль психології в людському житті в ХХ столітті передбачив один із видатних психологів Жан Піаже. Він запевняв, що в ХХІ столітті психологія стане однією з провідних наук. І це в дійсності так.

Під час тижня практичним психологом, вчителями проводилися заходи, що охоплюють різні види діяльності: конкурси, ігри, тренінгові заняття, бесіди, години спілкування, анкетування, творча майстерня, з врахуванням вікових та індивідуальних особливостей учасників навчального процесу. Так, діти з 5 по 11 клас за допомогою арт-терапевтичних методів, творили картину «Шкільне дерева щастя», кожна квіточка якого символічно представляла учня закладу з частинкою його щастя.

/Files/images/11111.jpg

Цього тижня у школі гостював «Пожирач неприємностей», який полюбляв їсти усе неприємне (наприклад, образ, страхів тощо), варто було б лише записати це на листочку і кинути до його скрині. Взамін він дарував посмішки, впевненість, приємні моменти.

/Files/images/111.jpg

Не залишились без уваги й найменші, учні молодших класів. Разом з психологом вони вчились сприймати себе такими як є, бачити в однокласниках тільки хороші риси на заняті «Я такий як є». Результатом таких занять став альбом з автопортретами кожного з учасників.

«Усе в твоїх руках» - назва розвиваючого тренінгового заняття зі старшокласниками, який був проведений в рамках тижня психології.

Психологічні загадки «Ерудит» дуже сподобались учням середніх класів. Адже діти мали можливість проявити себе, дізнатись щось нове і цікаве, а також поспілкуватися в теплій атмосфері однолітків.

Створення та публікація інформаційно-пізнавального віснику «Шкільний психолог» зацікавив учнів публікаціями про психологічні особливості дітей, про розкриття поняття «психологія», «психолог».

/Files/images/111111.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi